سود گوشت قرمز برای دامدار یک درصد و برای دلال ۲۰ درصد/ گوشت گوساله باید کیلویی ۳۰ هزار تومان باشد نه ۳۸ هزار تومان

رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران گفت: با توجه به قیمت تمام‌ شده و هزینه‌ جانبی، قیمت گوشت گوساله در بازار باید کیلویی ۳۰ هزار تومان باشد، اما این روزها تا ۳۸ هزار تومان هم به فروش می‌رسد که سود آن فقط به جیب دلال‌ها می‌رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پردیس خبر احمد مقدسی در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری فارس، در پاسخ به اینکه اخیراً شاهد افزایش قیمت گوشت گوساله در بازار هستیم و آیا علت این امر افزایش قیمت از سوی گاوداری‌ها است که او با رد این موضوع گفت:‌ در سال ۹۵، با آنکه قیمت تمام شده هر کیلو گوساله برای ما ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان بود، ۱۰ ماه از سال آن را با زیان و کیلویی ۱۰هزار تومان فروختیم و تنها دو ماه پایانی سال به ۱۱ هزار تومان رسید.

وی اضافه کرد: قیمت گوساله زنده هر چقدر که باشد، پس از کشتار و محاسبه هزینه‌های جانبی باید به دو برابر با اندکی افزایش برسد و در نهایت کیلویی ۲۶ هزار تومان به مغازه‌‌دار و ۳۰ هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد، اما سوال اینجاست که چرا اکنون به قیمت حدود ۳۸ هزار تومان رسیده، در صورتی که هیچ افزایش قیمتی از سوی گاوداری‌ها صورت نگرفته است.

رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران با تأکید بر اینکه سازمان حمایت مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات حکومتی باید نسبت به افزایش قیمت کالاهای اساسی از جمله گوشت قرمز حساسیت بیشتری به خرج دهند، تصریح کرد:‌ تمام مشقات و هزینه‌ جانبی تولید، برای تولیدکننده است، اما دلال به راحتی بدون هیچ گونه استرسی بیشترین سهم را می‌برد و به گونه‌ای تنظیم بازار به دست دلال‌ها افتاده است.

مقدسی در پاسخ به اینکه برخی می‌گویند، قیمت تمام‌شده گوشت در ایران به دلیل فقر پوشش گیاهی مراتع، بسیار بالاست، با رد این موضوع خاطر نشان کرد: تنها کشوری که به دلیل قرار گرفتن در خط استوا و بارش‌های فراوان، دارای مراتع سرسبز است و نیازی به خرید علوفه در گاوداری‌های صنعتی ندارد، برزیل است و اغلب کشورهای جهان قیمت تمام‌شده‌ گوشت‌شان بیش از این است، در نتیجه نمی‌توان تولید ۹۰۰ هزار تن گوشت صنعتی در ایران را به این بهانه تعطیل کنیم.

وی نقص زنجیره بین تولید تا مصرف را یکی از دلایل افزایش قیمت دانست و گفت: اگر این مسئله حل شود، هم قیمت در بازار داخلی کاهش می‌یابد و هم تولید‌کننده گوشت با پرواربندی دام، همان ۵ درصد نیاز داخل که وارد می‌شود، را تأمین خواهد کرد و صادراتمان نیز افزایش خواهد داشت، چرا که هم اکنون نیز جزء کشورهای صادرکننده دام هستیم.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *