
سرپرست شرکت عمران پردیس خبر داد:
حق افزایش قیمت مسکن مهر را نداریم/ آغاز عملیات اجرایی مترو تهران پردیس در سال ۹۸
سرپرست شرکت عمران پردیس از آغاز عملیات اجرایی مترو تهران پردیس در سال ۹۸ سخن گفته و اظهار داشت: طبق عقیده شخصی بنده حق افزایش قیمت مسکن مهر را نداریم.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی پردیس خبر حبیب الله چاغروندی سرپرست شرکت عمران شهر جدید پردیس طی نشستی خبری در خصوص واگذاری مسکن مهر باقیمانده شهرها به استانداران، اظهار داشت: از شروع مسکن مهر در این طرح حضور داشتم و زمانی مجموعه دولت از دست اندرکاران اصلی ساخت مسکن بودند اما امروز استانداران میتوانند کمک شایانی به این طرح بکنند.
وی گفت: بخش زیادی از مسکن مهر کشور به جز بخش کوچکی به اتمام رسیده است، و استانداران با پشتیبانی مجموعه دولت میتواند در این بخش موثر باشند.
چاغروندی افزود: پردیس از پروژههای متفاوت و موضوعی ملی است و از تصمیم گیران ملی در این طرح استفاده میشود و پردیس، پرند و با درجه پائین تر هشتگرد از این بحث مستثنی هستند.
سرپرست شرکت عمران پردیس ادامه داد: وزیر راه و مدیران ارشد وزارتخانه، پردیس را به صورت ویژه میبینند و باید تمام دستگاهها پای کار بیایند.
وی با بیان اینکه دستگاههای مرتبط با کمک مجموعه دولت این مشکل را حل خواهند کرد، بیان داشت: پردیس و تا حدودی پرند و درجه پائین تر هشتگرد از این واگذاری به استانداران جدا هستند، این شهرها و وزیر راه و شهرسازی بیشتر وقت خود را به رفع مشکلات پردیس اختصاص داده است.
چاغروندی تصریح کرد: مجموعه دولت پای کار و استانداران نیز بخشی از دولت هستند و کمکرسان خواهند بود.
سرپرست شرکت عمران پردیس اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی، استانداری و دولت پای کار هستند و از مجلس و قوه قضاییه کمک میگیرند تا مسکن مهر پردیس ختم به خیر شود.
وی افزود: تا یکسال آینده با تعامل دستگاهها مسکن مهر پردیس جمع میشود اما اگر مسکن مهر در دو بخش ببینیم در استانهایی که پروژه کمی باقی مانده از ظرفیت استانداران استفاده میشود و با هماهنگی این طرح در استان تهران به صورت ویژه دیده میشود.
چاغروندی در خصوص وضعیت مسکن مهر پردیس گفت: تمام فازهای پردیس شرایطی یکسان دارند و ساخت زیرساختها آماده سازی نیز یکسان در جریان است.
سرپرست شرکت عمران پردیس ادامه داد: در زمانی پروژهها سرعت بیشتر و کمتری داشتند اما در فاز ۸ پیشرفت ۸۰ درصد و در فاز ۱۱ پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی را شاهد هستیم.
وی در خصوص مشکلات فاز ۱۱ و شرکت کوزو بیان داشت: مسکن مهر به اعتبار نیاز دارد و هر زمانی که شرکت عمران در این بخش با مشکلی مواجه شود باشد پروژه هم از نظر سرعت پیشرفت مشکلدار خواهد شد.
وی اضافه کرد: جهش قیمتی در سال ۹۱ وجود داشت که در آن برهه درگیر اصلاح قیمت ها بودیم و پس از آن آرامش نسبی بر بازار حاکم بود و هر از گاهی پیمانکاران به قیمتها ایراد میگرفتند.
چاغروندی تصریح کرد: از نیمه دوم سال ۹۶ و ماههای اخیر جهش قیمت بالایی داشتیم که پیمانکاران نیز در این حوزه با مشکلاتی روبرو شدند اما باید بدانیم که این جهش قیمت به مردم ارتباطی ندارد.
سرپرست شرکت عمران پردیس اظهار کرد: افزایش قیمتی در مسکن مهر پردیس خواهیم داشت اما این افزایش به مردم تحمیل نمیشود و ما حق تحمیل هزینه جدید به متقاضیان را نداریم.
وی افزود: در خصوص تغییر قیمت نمیتوانیم تصمیم بگیریم اما تلاشمان را برای به آرامش رساندن فضا میکنیم و پس از آرامش تصمیم گیری میشود.
چاغروندی ادامه داد: در این تغییرات باید دولت باید وارد شود و با ایجاد مقررات و یا از منابع داخلی وزارت، یارانه و شرکت عمران این مشکلات را رفع کنند.
سرپرست شرکت عمران پردیس اضافه کرد: قوانینی برای استفاده از منابع دولت و یا اصلاح قیمت وجود دارد که در این بحث موفقیتهای اولیه اخد شده و امیدواریم از منابع و کمک های یارانه دولت و منابع وزارتخانه استفاده شود و اگر نیاز شود از بودجه سال ۹۸ نیز در این بخش استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: لایحهای برای استفاده از بودجه سال آینده تکمیل شده و برای ساخت و اتمام معابر، مساجد، ساختمانها تا سقف ۲ هزار میلیارد تومان نیاز است و با اختصاص این مبلغ طی یکسال آینده این طرح در پردیس جمع خواهد شد.
چاغروندی اظهار کرد: باید بدانیم در کل ۸۲ هزار واحد در پردیس ساخته شده که ۱۳ هزار واحد از سال ۸۸ شروع و در سالهای ۹۱ و ۹۲ افتتاح شده اما کماکان ایراداتی در اسکان وجود دارد.
سرپرست شرکت عمران پردیس افزود: ۶۸ هزار واحد باقی مانده که از این تعداد ۳۰ هزار واحد تاکنون افتتاح شده است اما اسکان حدود ۱۴ هزار واحد و نزدیک پنجاه درصد بوده است.
وی ادامه داد: برای اسکان نواقصی وجود دارد و درصدی از کارها باقی مانده و فقط افتتاحها اهرمی در تسریع کار بوده است و باید بدانیم بین افتتاح و اسکان فاصلهای وجود دارد.
چاغروندی اضافه کرد: اسم پیمانکار در تفاهم نامه سه جانبه به عنوان رابطه بین عمران و سازنده است و در قراردادها سقف جریمه دیرکرد مسکن مهر یکسان لحاظ شده است.
سرپرست شرکت عمران پردیس تصریح کرد: به ازای هر ماه تاخیر و یا مقدار کاری که باقی مانده نیم تا سقف پنج درصد قرارداد جریمه میشوند و در قرارداد افزایش سالهای تاخیر نیامده است.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد پیمانکارانی که تاخیر داشتند جریمه شدند، اظهار کرد: چیزی به عنوان خلعیت پیمانکار در قرارداد نداریم اما سازوکار پیچیدهای وجود دارد که بتوانیم پیمانکاری را از پروژه خلع کنیم.
چاغروندی افزود: در کل مسکن مهر پردیس ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی داریم و پروژههای باقی مانده را علیرغم افزایش سی به چهل میلیونی وام نتوانستیم تکمیل کنیم.
سرپرست شرکت عمران پردیس ادامه داد: برای اسکان و ارائه خدمات زیر و روبنایی و اتمام پروژه مسکن مخر پردیس مبلغ ۲ هزار میلیارد نیاز است که سهم هر واحد ۴۰ میلیون میشود.
وی در خصوص افزایش مبلغ وام، اظهار کرد: فضای افزایش قیمت برای متقاضیان وجود ندارد و در این بخش دولت و وزارت خانه پای کار آمدند و اگر پروژهای در مرحله تکمیل به اعتبار نیاز داشت با رضایت متقاضیان و اگر خواستند مبلغی پرداخت کنند و در غیر اینصورت این فضا محیا نیست.
چاغروندی اضافه کرد: اگر در مرحله آخر اگر مشکلی بود افزایش وام پنج میلیونی اعمال میشود و باید بدانیم مردم این مبالغ را نباید بپردازند و ما از طریق تهاتر اراضی شهرها و پیگیری اعتبارات و بودجه سال بعد انجام میدهیم و امیدواریم اعتبارات خوبی به پروژه تزریق میشود.
سرپرست شرکت عمران پردیس تصریح کرد: در خصوص یارانه مسکن مهر تا به امروز ۱۲ میلیارد تومان واریز شده که دردی را دوا نمیکند و فقط به بخشی از آماده سازی کمک میکند.
وی در خصوص زمان افتتاح مسکن مهر پردیس، گفت: در کشور تولید آسانسور برجهای بلند مرتبه نداریم و بخش عمده از وسایل باید از خارج کشور وارد شود که در این بخش چالش داریم زیرا بیش از ۷۰۰ برج در فاز ۱۱ ساخته شده و در انتظار نصب آسانسور بخشی از آنها هستیم.
چاغروندی افزود: در خصوص نصب پکیج نیز مردم بدانند امروزه برای دریافت یک پکیج برای واحدهای غیر مسکن مهر، باید ابتدا ثبت نام انجام شود و با ارائه سند و پس از ۴ماه در اختیارشان قرار میگیرد.
سرپرست شرکت عمران پردیس ادامه داد: جلسهای با مدیران شرکت بوتان داشتیم که توانستیم مشکل ساکنینی که اسکان دارند را حل کنیم و هر روز ۱۰ عدد پکیج و در مرحله اول ۳۰۰ دستگاه ارائه شد و خوشبختانه در بخش پکیج مشکلی در زمستان نداریم.
وی اضافه کرد: مردم بدانند امروز دولت به صورت تمام قد وارد کار شده و با هر روش و سازکاری اعلام شده که باید مسکن مهر تمام شود و مسکن مهر پردیس را دولت به صورت ویژه دیده و به مشکلات روزانه رسیدگی میشود.
چاغروندی تصریح کرد: از تمام ظرفیتهای موجود در کشور به نفع تکمیل مسکن مهر استفاده میکنیم و منابع درآمدی دیگر شهرهای جدید نیز به سمت پردیس می آیند و هر نوع تهاتر و فروش هم به نفع مردم استفاده میشود.
سرپرست شرکت عمران پردیس در خصوص مشکلات پیش آمده با وزارت نیرو، اظهار کرد: کار پرشتابی با ساخت مسکن مهر آغاز شد و با تصمیمی که وزرای وقت راه و شهرسازی و نیرو میگیرند، در سال ۹۱ وزارت نیرو اعلام میکند امکان ارائه خدمات به مسکن مهر را نداریم و طی صورتجلسهای ارائه خدمات به وزارت راه محول شد.
وی افزود: امروز با معضلی روبرو هستیم زیرا برای تولید و زیرساختهای آن متخصص نداریم و این کار برعهده خود دستگاهها است.
سرپرست شرکت عمران پردیس اضافه کرد: دو مشکل اصلی داریم ابتدا اینکه بخشی از خدمات انجام شده و برای باقی کار مشکل داریم و همچنین در بخش زیرساختها برای تکمیل و بهره برداری از ایجاد پروژه سخت تر است و به متخصص نیاز است.
وی تصریح کرد: خدمات برق، آب و… متخصص میخواهد اما امروز اداره برق با مسکن مهر همراهتر شده است و امیدوارم باقی هم با این طرح ملی همراه شوند.
چاغروندی در خصوص متقاصیان ثبت نام شده و حذف شده نیز گفت: سامانه مسکن مهر، ثبت نام را در آن سالها آغاز و ورودی سایت در سال ۹۲ بسته شده و افراد طی سالها در این سامانه ثبت نام میکردند و پرداخت اولیه انجام میشد.
سرپرست شرکت عمران پردیس اظهار کرد: ثبت نام در پروژه مسکن مهر پردیس با تاخیر، آغاز و پالایش متقاضیان که ۱۲۰ هزار نفر بودند شروع شد اما تعدیل و پروسه شناخت واجد شرایط بودن افراد طولانی بود.
وی افزود: استعلامها از ثبت از ۱/۱/ ۱۳۸۴ تا زمان تحویل واحد انجام میشود تا سندی به نام نداشته باشند، اما ما وارد این بحث نشدیم زیرا پروسه زمانی ساخت طولانی شد و فقط معیار ما زمان ثبت نام بود.
سرپرست شرکت عمران پردیس اضافه کرد: بخش بعدی که مدیران بالا دستی اعلام کردند تکمیل آورده بود که متاسفانه متقاضیانی هستند که علیرغم دریافت سه بار اخطار برای اینکه آورده خود را تکمیل نکرده و در صورت عدم تکمیل واحد حذف خواهد شد مراجعه نکردند.
وی با بیان اینکه متقاضیان در زمان عقد قرارداد تعهد دادند، در هر زمانی واجدشرایط نبودند دولت میتواند واحدشان را حذف کنند، گفت: در این دستورالعمل آمده متوسط واریزی پنجاه درصد مبلغ کل در نظر گرفته شود و در صورت نپرداختن حذف شوند که متقاضیانی که مبلغ واریزی کمتر از ۲۰ میلیون تومان پرداخته بودند در این لیست قرار گرفتند.
چاغروندی در خصوص تعداد واحد هایی که امسال افتتاح میشود، اظهار کرد: در دستور کار داریم طی دو مرحله ۴ تا ۵ هزار واحد را در کلیه فازها افتتاح کنیم که اگر شرایط جوی، برای کیفی کردن زندگی ساکنان اجازه دهد در دو مرحله تا پایان سال این افتتاح ها را خواهیم داشت.
سرپرست شرکت عمران پردیس افزود: اگر پروژه ها به صورت یکنواخت و یکدست به پیش برود و در یک زمان تمام آنها افتتاح شود، نقطه آمال است اما مشکلات برق، گاز، آب، آماده سازی وجود دارد و در برخی مناطق ساختمان ها ناکامل هستند.
وی با بیان اینکه تجمع مشکل گشا نیست، بیان داشت: تجمع به نفع متقاضیان نیست زیرا روزهای بعد آن، کارمندان ذهنشان برای کار آرام نیست و مهندسین باید در فضای آرام کار کنند و اعلام میکنیم تجمع نه تنها کمک نمیکند بلکه به ضرر متفاضیان است و باید بدانند شرکت به دنبال حق متقاضیان است.
چاغروندی ادامه داد: در فازهای ۵ و ۹ ایرادی که از گذشته بود این است که شروع کار خوب نبود زیرا میدانستیم مجری اصلی تعداد زیادی پیمانکار را به عنوان پیمانکار زیر دست و دست دو وارد میکند.
سرپرست شرکت عمران پردیس اضافه کرد: مجری اول مدیریت را بر عهده گرفت اما پیمانکاران دست دو، حرف شنوی از طرف اول ندارند که چندین جلسه در این خصوص گذاشتیم و به نقاط مثبتی رسیدیم و ظرفت روزهای آتی کارها به سرعت به پیش میرود و ما نیز روزانه بازدید صورت میدهیم.
وی تصریح کرد: خدمات زیرساختی این فازها تا بهار ۹۷ به اتمام میرسد و ۴ تا ۵ پروژه در فاز ۹ که مشکل دارند نیز در حال کار هستیم و به این بخش ورود کردهایم.
چاغروندی در خصوص مترو نیز گفت: ساخت مترو ملتزم دو حرکت جدی است زیرا ساخت آن از پردیس تا تهران در توان شرکت عمران نیست و ما فقط وظیفه پایدار کردن بودجه سال ۹۸ و انجام اصلاحیه در بودجه ۹۷ که مبلغ محدودی است خواهیم کرد تا فضای شروع کار محیا شود.
سرپرست شرکت عمران پردیس افزود: دولت، مجلس و… پیگیر تردد پانصد هزار نفر در این شهر هستند و برای مترو مشاور دو مسیر تعیین کرده که مسیر پایانه شرق به پردیس و فاز ۴ و مرز بومهن میرسد و استارت آن در سال ۹۸ و آغاز طرح های مطالعاتی امسال است و به جمعبندی میرسد.
وی در خصوص مشکلات آب شرب در فاز ۱۱ گفت: آب تانکری ساکنین فاز ۱۱ میرسد و این انتقال آب توسط تانکر هم یکی از مشکلات ما است و در کنار آن هنوز هم ساکنین از برق کارگاهی استفاده میکنند.
چاغروندی ادامه داد: با تمرکزی که امروز داریم به دنبال تکمیل خط انتقال آب هستیم و اگر مشکل نباشد تا قبل از سال آب برای ساکنین فاز ۱۱ متصل میشود.